Bibelstudier (5) - Herrens sanger på fremmed jord

Hvordan kan vi synge Herrens sanger på fremmed jord? Vi dykker inn i Salme 77 og utforsker hvordan Salmene erkjenner virkeligheten av en ufullkommen verden preget av synd, ondskap, lidelse og død. Med Salmenes bok som vår guide, reflekterer vi over hvordan Guds folk kan leve i tro midt i denne utfordrende virkeligheten. Selv i et "fremmed land" blir Salmene et kraftfullt uttrykk for tro, håp og forholdet til en Gud som er en evig tilflukt og hjelp i alle tider.

Bli med oss denne uken for å forstå hvordan Salmene gir oss veiledning i å håndtere livets paradokser og oppleve Guds nærvær selv når det virker som om han tier. Bli med å studere Salmenes bok med Simon Levi Lie-Bakken, Adrian Bjerkan og Joachim Fosse.

VIDEOER

Bibelstudier (13) - Vente på Herren

Å vente på Herren er ikke en passiv og fortvilet venting. Nei, å vente på Herren er en handling full av tillit og tro som viser seg i handling. Når vi venter på Herren, forvandles tunge stunder til forventning om en strålende morgen. Det gir fornyet håp og fred. Det inspirerer oss til å arbeide hardere ved å bringe inn en rikelig høst fra Herrens misjonsmarker. Når vi venter på Herren, blir vi aldri til skamme, og vi blir rikelig belønnet, for Herren er tro mot alle sine løfter.

Bibelstudier (12) - Tilbedelsen som ingen ende tar

Utforsk gleden og håpet i Sions sanger! Dykk inn i Salmenes bok med oss mens vi avdekker skjønnheten og makten som stråler fra Sions hellige fjell. Bli med på reisen gjennom musikken, hvor glede, håp og Guds nærvær forenes.

Bibelstudier (11) - Lengsel etter Gud i Sion

Utforsk gleden og håpet i Sions sanger! Dykk inn i Salmenes bok med oss mens vi avdekker skjønnheten og makten som stråler fra Sions hellige fjell. Bli med på reisen gjennom musikken, hvor glede, håp og Guds nærvær forenes.

Bibelstudier (10) - Lekser fra fortiden

I mange salmer består lovprisningen i å gjenfortelle Guds mektige frelseshandlinger. Disse salmene kalles gjerne «frelseshistoriske salmer» eller «historiske salmer». Noen appellerer til Guds folk om å lære av historien, spesielt deres egne og forfedrenes feil. Noen historiske salmer er hymner som fremhever Guds store gjerninger for sitt folk og som styrker tilliten til Gud, som kan og er trofast nok til å fri dem ut av dagens vanskeligheter.

Bibelstudier (9) - Velsignet er han som kommer i Herrens navn

Dette er en utmerket introduksjon til episoden som utforsker hvordan Salmene forutsier Kristi liv og tjeneste. Den fokuserer på betydningsfulle temaer som Jesus selv viste til, og hvordan Salmene gir et rikt bilde av hans identitet og gjerning.

Bibelstudier (8) - Visdom til et rettferdig liv

Vi dykker inn i betydningen av Guds nåde, som gir syndsforlatelse og forvandler våre hjerter til å leve i tro. Guds Ord veileder oss i et rettferdig liv, men det innebærer ikke frihet fra fristelser. Vi utforsker hvordan Gud tillater prøvelser for å styrke troen og visdommen til hans barn.

Bibelstudier (7) - Din nåde når til himmelen

Salmenes bønner reflekterer det dypt forankrede behovet for evangeliet, som bringer håp til selv de mest fortapte. Vi utforsker Guds evige barmhjertighet, som strekker seg fra himmelen til himmelens skyer, og hvordan denne kjærligheten gir håp og fornyelse i menneskelivets skrøpelighet.

Bibelstudier (6) - Jeg vil reise meg

Gjennom Salmenes bønner og klager lærer vi at Guds tid for rettferdig inngrep ikke alltid samsvarer med våre forventninger, men det kommer en dag da Gud vil dømme og frelse.