Det gode liv

Det gode liv er en trosbyggende programserie som hjelper TV-seere til å oppdage skattene i Guds ord, og til å erfare gleden i et annerledes, Bibel-basert liv. Dette er en Jesus-sentrert, praktisk, positiv og personlig programserie med en klar og direkte stil.

Det gode liv

VIDEOER

Det gode liv (1) - Boken om det gode liv

Forbløffende fakta om verdens bestselger! Millioner av mennesker over hele verden bruker Bibelen som inspirasjon til et godt liv. Derfor topper Bibelen listene over verdens mest solgte bøker år etter år.

Det gode liv (2) - Trusselen mot det gode liv

Hvorfor er det ondt i denne verden? Hvis Gud er god og allmektig, hvorfor er det da så mye ondt i verden?

Det gode liv (3) - Kilden til det gode liv

Hvem var Jesus, og hva gjorde han? Hvilke grunner har vi for å tro at Jesus er en historisk person, og at han er Gud og menneskenes frelser?

Det gode liv (4) - Prisen for det gode liv

Ble Jesus uskyldig dømt til døden? Hvem flyttet stenen?

Det gode liv (5) - Det gode seirer til slutt

Verdenshistorien forutsagt! For over 2.600 år siden helte Gud kaldt vann i blodet på en ambisiøs verdenshersker. Profetiene Gud ga ham om framtiden, har betydning også for oss og det gode livet vi ønsker oss.

Det gode liv (6) - Starten på det gode liv 2.0

Hjelp fra det ytre rom! Verden står overfor store utfordringer. Krig og klima er to av dem. Men det finnes lyspunkter som gir god grunn til håp.

Det gode liv (7) - Nedtelling til det gode liv 2.0

Bibelen gir løfter om en ny verden uten krig, sykdom og død. Du kan godt kalle det for «Det gode liv 2.0».

Det gode liv (8) - Hvordan det gode liv kan bli ditt

De aller fleste mennesker lengter etter å leve liv preget av kjærlighet, glede og fred. Men det er ikke alltid lett å finne mening i tilværelsen og harmoni i forholdet til andre mennesker.

Det gode liv (9) - Det gode liv på denne jord

Mange ønsker seg en positiv personlighetsutvikling. Det er ikke merkelig. De fleste mennesker ønsker å utvikle seg i en positiv retning. Bibelen inneholder løfte om en kraft til personlighetsutvikling som ingen ander bøker kan gi.

Det gode liv (10) - God gammel oppskrift på det gode liv

Gud ga en lov med ti enkle bud. De ti paragrafene kan vi tenke på som universets grunnlov. Vi skal se grundig på hvilken betydning disse ti levereglene har for det gode liv, og om det i det hele tatt er nødvendig for oss å forholde oss til de ti bud.

Det gode liv (11) - Det gode livets motstander

Hvis du er interessert i det gode livet, er det lurt å vite hva du skal være oppmerksom på for ikke å bli lurt og villedet. Du vil nødig satse på noe som ikke leder dit du egentlig vil.

Det gode liv (12) - Ukentlig feiring av det gode liv

Sabbaten er en gave fra Gud. Så viktig er feiringen av det gode livet, at Gud gjorde dagen til en hellig dag. Gud vil at den dagen skal gi oss anledning til både hvile, fellesskap og feiring.

OM SERIEN

Det gode liv er en trosbyggende programserie som hjelper TV-seere til å oppdage skattene i Guds ord, og til å erfare gleden i et annerledes, Bibel-basert liv. Dette er en Jesus-sentrert, praktisk, positiv og personlig programserie med en klar og direkte stil.

Gjennom programserien bygges tillit til Bibelen og dens budskap, det forklares hvem Jesus er og hva han har gjort for oss. Det gis veiledning i hvordan vi kan få et forhold til Jesus og leve med ham. Bibelens grunnleggende lærepunkter gås grundig igjennom på en måte som setter alt i en logisk og helhetlig sammenheng.

RELATERTE SERIER

Troens verksted

En levende tro er i utvikling. I serien Troens verksted deler ulike talere sine tanker om tro.

Codex Sinaiticus

Er det noen som har forfalsket Bibelen i årenes løp? Få med deg historien om hvordan en av verdens eldste bibler ble oppdaget i et kloster langt inne i Sinaiørkenen.

Arnion

Det er et vanvittig drama som utspiller seg i Bibelens siste bok, Åpenbaringens bok. Men dramaet er ikke fantasi. Åpenbaringen er en bok med avsløringer. Den opprinnelige greske tittelen betyr bokstavelig talt avsløring. Dette er Guds avsløring av et spill mange ikke tenker over, men alle er berørt av.

Beyond the Search

Hva er det som skjer? Hvor er vi på vei? Har noen kontroll? Verden står overfor store sosiale, miljømessige og økonomiske utfordringer.